Đilas: Maja Gojković da se izvini

Predsednik DS Dragan Đilas ocenio da nova predsednica Skupštine treba da se izvini za svoj govor tokom predizborne kampanje. Maja Gojović: Ne izvinjavam se.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

14:42

Default images

"Ja lično ne tražim objašnjenje pošto sam bio direktno pomenut, ali bilo bi logično da predsednik parlamenta objasni šta znači da se neko više nikada ne rodi ili da mu se iskoreni seme. To su neprimerene stvari, a daju opravdanje agresiji koju svakodnevno vidimo na ulicama", rekao je Đilas novinarima u Skupštini Srbije.

On je to rekao povodom izjave Gojkovićeve u februaru, da je Srbija spremna za korenite reforme, ali da je potrebno da se iskoreni seme zla koje personifikuju Miroslav Mišković i Dragan Đilas, navodeći da su ljudi poput njih, vladajući životom građana godinama, stvorili sliku i sistem Srbije u kojem je teško da građani sa svojih deset prstiju prehrane decu.

Đilas je naglasio da je uveren da, kada bi političke stranke koristile drugačiji ton prema onima koji su u manjini, nasilje koje se dešava u zemlji ne bi bilo prihvaćeno. "Na njoj je da odluči da li treba da se izvini i objasni tu izjavu", rekao je Đilas.

Navodeći da je DS glasala protiv njenog izbora, Đilas je rekao da taj, kako je naveo, govor mržnje i netolerancije nije nešto što Srbiju može povesti napred. "Srbiju napred može povesti smo konstruktivna rasprava i prihvatanje prava onih koji su u manjini", rekao je predsednik DS.

Novoizabrana predsednica Skupštine kasnije je odgovorila Đilasu da nijedan političar ne bi trebalo da se izvinjava zbog obećanja da će iskoreniti korupciju i kriminal, koji su donedavno vladali Srbijom. Ona je dodala i da je Đilas trebalo bolje da obrati pažnju na poruke koje je upućivala tokom predizborne kampanje.

"Mediji su imali priliku da prate kampanju SNS i svako moje učešće i mislim da nijedan političar ne bi trebalo da se izvinjava ako obeća da će iskoreniti korupciju i kriminal", rekla je Gojkovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: