Maja Gojković na čelu Skupštine

Kako B92 saznaje, na čelu Skupštine Srbije biće funkcionerka Srpske napredne stranke Maja Gojković. Taj predlog podržalo je 30 poslanika i već je u parlamentu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 22.04.2014.

10:11

Default images

Dosadašnja generalna sekretarka parlamenta Jana Ljubičić potvrdila je Tanjugu da je predlog SNS za novog predsednika parlamenta stigao u sekretarijat i da će se o tome raspravljati sutra na sednici. Prema njenim rečima, to je za sada jedini predlog, a o kandidatima za potpredsednike skupštine razgovaraće se naknadno.

Beogradski mediji objavili su danas da je SNS, nakon odustajanja od ideje rotirajućeg predsednika Skupštine, suzio izbor budućeg predsednika parlamenta.

Kao mogući predsednici Skupštine u današnjim novinama pominjali su se Zoran Babić, predsednik poslaničkog kluba SNS u prethodnom sazivu parlamenta, Goran Knežević, bivši ministar poljoprivrede, kao i funkcionerka SNS Maja Gojković.

Inače, Skupština Srbije će sutra birati predsednika parlamenta, potpredsednike i radna tela, čime će biti završeno konstituisanje ovog najvišeg zakonodavnog tela.

Na sednici 16. aprila potvrđeni su mandati novim poslanicima, a sutra bi trebalo da bude zaokružen proces izbora novog saziva parlamenta.

Potom bi poslanici u četvrtak, 24. aprila, trebalo da razmatraju zakone o vladi i o ministarstvima, da bi se o njima glasalo u subotu, 26. aprila. Novi ministri će, kako je najavljeno, zakletve pred poslanicima položiti 27. aprila.

Biografija

Gojkovićeva, koja je članica Predsedništva SNS, rođena je 1963. u Novom Sadu, u kojem je završila Pravni fakultet. Bila je advokat od 24. godine, pravosudni ispit položila je 1989. godine, a kćerka je poznatog novosadskog advokata Mite Gojkovića.

Bila je jedina žena do sada na čelnoj funkciji grada Novog Sada i to u periodu od 2004. do 2008. godine, a u dosadašnjoj političkoj karijeri bila je poslanik, ali i ministar bez portfelja.

U politiku je ušla kao članica Narodne radikalne stranke, koja se uključila u Srpsku radikalnu stranku, a nakon raskola u SRS od 2009. godine do kraja 2012. godine bila je predsednica Narodne partije.

NP je 2010. godine prišla uniji Ujedinjenih regiona Srbije i na toj listi je maja 2012. godine izabrana za jednog od dva poslanika NP da bi se krajem 2012. godine pripojila SNS-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: