Raspuštanje skupštine mora da čeka

Skupština Kosova neće moći da se raspusti pre no što se donesu zakoni o Oružanim snagama Kosova, produženju mandata Euleksu i osnivanju suda za ratne zločine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

09:23

Default images

To je izjavio, kako prenose prištinski mediji, kosovski premije Hašim Tači. On je juče, u selu Kijevu, u opštini Mališevo, rekao da je u toku rasprava o tri životna pitanja za Kosovo.

On je rekao da se vode rasprave koje će "dovesti do donošenja značajnih odluka, posebno na jačanju OSK, vojske Kosova, novog Izbornog zakona, kao i glasanja o Specijalnom sudu.

Tači je rekao da će nezavisno od negativnog stava o Specijalnom sudu za ratne zločine poslanička grupa vladajuće Demokratske partije Kosova glasati za njegovo osnivanje.

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa najavio je da bi tokom ove nedelje moglo da dođe do raspuštanja Skupštine Kosova, a tome bi trebalo da prethode osnivanje Specijalnog suda i produženje mandata Euleksa.

Povodom Mustafine izjave, predsednik parlamenta Jakup Krasnići rekao je da nema uslova da se ove nedelje raspusti skupština pošto takva
incijativa nije stigla u Skupštinu Kosova.

On je rekao da je skupština dobila predloge zakonskih rešenja koje će omogućiti produžetak mandata Euleksa do 15. juna 2016, ali da nije dobila dokumente u vezi sa osnivanjem Specijalnog suda.

Na sednici zakazanoj za 23. april trebalo bi da bude razmatran predlog za produženje mandata Euleksa.

Krasnići je rekao da na istoj sednici može da se nadje i pitanje osnivanja Specijalnog suda, ako Skupština na vreme od vlade bude dobila odogovarajuće zakonske predloge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: