Gašić: Kruševac je čistio kanale

Kruševac je ove godine za čišćenje kanala izdvojo oko 40 miliona dinara i praktično je bio spreman za trenutne vremenske neprilike, kaže gradonačelnik Gašić

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

13:43

Default images

On je, u izjavi Tanjugu naveo, da su problem napravile druge lokalne samouprave - Brus, Blace, Aleksinac, koje o tome nisu vodile računa.

Dušan Todorović iz kruševačkog Štaba za vanredne situacije izjavio je Tanjugu da vodostaj Južne Morave, koja se kod Đunisa izlila iz svog korita, i dalje raste oko dva santimetra na sat.

Prema njegovim rečima, u toku je evakuacija životinja, dok se još ne razmišlja o evakuaciji stanovništva, jer se prati kretanje vodostaja, ali ukoliko bude potrebno i to će biti organizovano.

U Đunisu očekuju dolazak načelnika sektora za vanredne situacije Predraga Marića i ministra poljoprivrede u tehničkoj Vladi Dragana Glamočića.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je zbog poplava zabranjen saobraćaj kod nadvožnjaka u Đunisu na državnom putu II A reda broj 215, deonica Kaonik - Đunis - Deligrad.

Ceo putni pojas je poplavljen zbog podizanja nivoa Južne Morave, a Ribarska reka vraća vodu uzvodno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: