SAD šalju vojnike u Poljsku?

SAD razmatraju slanje oko 150 vojnika na vojne vežbe koje će u narednih nekoliko nedelja početi u Poljskoj i Estoniji, izjavio neimenovani zvaničnik Pentagona.

Izvor: B92

Nedelja, 20.04.2014.

15:24

Default images

Američki ministar odbrane Čak Hejgel je pre nekoliko dana izjavio da SAD traže način da umire svoje saveznike u NATO-u u pogledu svoje posvećenosti zajedničkoj odbrani, u svetlu nagomilavanja ruskih snaga u blizini granice sa Ukrajinom i pripajanja poluostrva Krima Rusiji prošlog meseca, prenela je agencija AP.

Portparol Pentagona Džon Kirbi je samo potvrdio da američki zvaničnici razmatraju niz dodatnih mera za unapređenje svoje vojne spremnosti u Evropi.

Vojne vežbe u Poljskoj i Estoniji će trajati oko dve nedelje, ali će se slične vežbe održavati i posle toga, pa će američka vojska takođe razmotriti učešće u vežbama u drugim zemljama istočne Evrope, rekao je neimenovani zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: