Asad na Uskrs s hrišćanima

Predsednik Sirije Bašar el Asad danas je povodom Uskrsa otišao u mesto Malula, naseljeno pretežno hrišćanskim stanovništvom.

Izvor: Beta

Nedelja, 20.04.2014.

13:19

Default images

Nad tim mestom je vojska prošle nedelje ponovo preuzela kontrolu, saopštila državna televizija.

"Na dan Hristovog uskrsnuća predsednik Asad želi srećan praznik svim Sirijcima i ponovno uspostavljanje mira i bezbednosti na celoj teritoriji Sirije", javila je državna televizija, koja nije emitovala snimke Asadove posete Maluli.

Televizija navodi i da je Asad kazao da će se Malula "i ostali spomenici sirijske civilizacije" odupreti "divljaštvu i mračnjaštvu čija je meta domovina".

Od početka sukoba u Siriji režim Bašara El Asada postavio se kao zaštitnik religioznih manjina koje su, kako se tvrdi, na meti "ekstremističkih terorista", navodi agencija Frans pres.
Asad uzima ikonu iz ruševina crkve (Foto: Beta/AP/SANA)
Sirijska vojska je 14. aprila preuzela kontrolu nad Malulom, severno od Damaska koji su pobunjenici okupirali pre četiri meseca. Malula je udaljena 55 kilometara od Damaska i nalazi se na putu koji spaja sirijski glavni grad s Libanom.

Vladine snage su uz pomoć libanskog pokreta Hezbolah poslednjih nedelja preuzele kontrolu nad gradovima Ranku i Jabrud, nadomak granice s Libanom.

Od 2011. godine, kada su počeli sukobi u Siriji, Bašar El Asad retko se pojavljuje u javnosti, navodi agencija Frans pres.

U martu 2012. godine, on je posetio mesto Baba Amr, u centralnom delu zemlje, koji je tada vojska preuzela od pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: