Rusija:Pijan pokosio vernike kolima

Jedan pijani ruski tinejžer zabio se ukradenim automobilom u uskršnju procesiju u Sibiru, pri čemu je život izgubilo dvoje policajaca, saopštila policija.

Izvor: B92

Nedelja, 20.04.2014.

12:45

Default images

Devetnaestogodišnjak se prvo napio i potukao sa grupom mladića, a zatim je ukrao auto i slupao nekoliko drugih vozila u gradu Novosibirsku, prenela je agencija AFP.

On se zatim kolima popeo na trotoar i pogazio dvoje policajaca koji su obezbeđivali procesiju pravoslavnih vernika, koja se tradicionalno održava svakog Uskrsa.

"Svedoci su rekli da je automobil bio potpuno izvan kontrole i da se zabio direktno u grupu ljudi. Čovek za volanom je bio izuzetno pijan", saopštila je policija Novosibirska.

Policajka je preminula na licu mesta, dok je policajac od povreda preminuo u bolnici. Vozač je uhapšen, a ukoliko ga sud proglasi krivim za vožnju pod uticajem alkohola i izazivanje smrti, preti mu zatvorska kazna u trajanju od maksimalno devet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: