Vuk povredio devojčicu u Zoo vrtu

U zoološkom vrtu u Beogradu danas popodne došlo je do incidenta kada je vuk kojeg je šetala volonterka skočio na dvogodišnju devojčicu i povredio je.

Izvor: Blic

Nedelja, 20.04.2014.

19:39

Default images

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je devojčica oko 18.30 sati prevezena u Dečju kliniku u Tiršovoj sa otokom, modricom i manjom razderotinom na leđima.

Ekipi Hitne pomoći je, prema njenim rečima, objašnjeno da je do povreda došlo kada je na devojčicu nasrnuo vuk kojeg je jedan od volontera u Zoološkom vrtu šetao na povocu.

Dr Ivan Rakić sa odeljenja plastične hirurgije Dečje klinike u Tiršovoj rekao je za RTS da je zdravstveno stanje devojčice stabilno, a povredu je opisao kao "nagnječenje sa ogrebotinom".

Devojčica će u Tiršovoj biti zadržana na posmatranju još dan, dva, s obzirom na to da je povreda nastala u neobičnim okolnostima, dodao je dr Rakić.

Blic navodi da je vuka na povocu šetala volonterka u Zoo vrtu, da se vuk u jednom trenutku iznenada otrgao, skočio devojčici na leđa i, prema prvim informacijama, zakačio je zubima. Vuk je posle incidenta vraćena u kavez.

Direktor Zoo vrta Vuk Bojović rekao je za Blic da mu je žao što je došlo do incidenta i što je dete doživelo stres. On dodaje da je u pitanju polarni vuk koji inače nije agresivan i ponaša se kao pas. "U kontaktu smo sa roditeljima i ponudićemo pomoć ukoliko je potrebno", naveo je Bojović.

Ovo je drugi incident u Beogradskom zoološkom za poslednjih godinu dana. U julu prošle godine je, naime, vuk jednom dečaku odgrizao deo prsta leve ruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: