Papa: Pronesite veru

Papa Franja je na Uskršnjem bdenju u Bazilici Svetog Petra krstio 10 ljudi i zatražio od katoličkih sveštenika i vernika da prenesu veru do svih krajeva Zemlje.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

23:45

Default images

Papa je ušao u mračnu baziliku s jednom upaljenom svećom kojom je zapalio sveće drugih čime je osvetljena crkva, što simbolizuje radost i svetlost Hristovog vaskrsnuća.

Poglavar Rimokatoličke crkve zatražio je od sveštenika, biskupa, kardinala i običnih katolika okupljenih na bdenju da se sete kada su prvi put pronašli veru.

"Da li se sećam toga? Da li sam to zaboravio? Potražite. Pronaći ćete. Gospod čeka", rekao je papa.

On je dodao da razlog prisećanja ne treba da bude nostalgija, već način da se unese "vatra" u veru "svih ljudi, do samih krajeva Zemlje".

Posle besede Franja je krstio 10 osoba, počevši od braće Italijana Đorđa i Jakopa Kapeculija starosti osam i 10 godina. Ostali novokršteni su bili iz Vijetnama, Belorusije, Senegala, Libana, Italije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: