Rusija kritikuje Ameriku

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je kritikovalo američke procene međunarodnog sporazuma o smirivanju krize u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.04.2014.

19:36

Default images

Moskva je nazvala pretnje novim sankcijama "potpuno neprihvatljivim".

Vašington je optužen da ultimatumima i pretnjama uporno pokušava da zataška to što ukrajinska vlada upotrebljava silu protiv demonstranata na jugoistoku zemlje, koji izražavau legitiman protest zbog kršenja svojih prava, prenosi Rojters.

Jučerašnjim sporazumom je, između ostalog, predviđeno da se nelegalne naoružane grupe razoružaju i da se okonča okupacija javnih zgrada na jugoistoku Ukrajine.

Američki predsednik Obama je juče ocenio da dogovor iz Zeneve obećava, ali i poručio da su SAD i njeni saveznici spremni da nametnu nove sankcije Rusiji ukoliko se situacija u Ukrajini ne popravi.

Moskva američki stav ocenjuje kao pristrasan, ističući da je razočarana komentarima iz SAD na dogovor koji pruža nadu za rešenje najveće konfrontacije Zapada sa Rusijom još od doba Hladnog rata.

"Krivica za ukrajinsku krizu i njeno sadašnje pogoršavanje se nerazumno svaljuje na Rusiju", ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: