Krim je bio,jeste i biće ukrajinski

Ukrajina ni pod kakvim okolnostima se neće saglasiti sa ruskom aneksijom Krima, rekao je danas ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.04.2014.

15:48

Default images

Ukrajina ni pod kakvim okolnostima se neće saglasiti sa ruskom aneksijom Krima i nastaviće da preduzima političke i diplomatske napore da ga povrati, rekao je danas ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk u Vrhovnoj radi.

"Oni su ukrali našu imovinu. To je naš Krim, Jalta, to je naše more, naša teritorija, Vladimire Vladimiroviču (Putinu). Uz poštovanje Krima, zajedno ćemo sa međunarodnom zajednicom nastaviti korak po korak borbu za povratak Krima politički i diplomatski, kao što smo to učinili u Ujedinjenim nacijama sa Savetom bezbednosti UN", rekao je Jacenjuk, prenela je agencija Ukrinform.

"Moramo da budemo iskreni i otvoreni - sutra ujutro krimsko pitanje će teško biti rešeno. Ali, moramo da budemo sigurni da će tokom našeg života moderna ukrajinska istorija napisati da su oni koji su oteli Krim tražiti oproštaj od ukrajinskog naroda i Krim je bio, jeste i biće ukrajinski", zaključio je Jacenjuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: