I Kurc uvodi Guzenbauera u svoj tim

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc najavio je tim savetnika među kojima je i aktuelni savetnik srpske vlade Alfred Guzenbauer.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.04.2014.

10:25

Default images

Bivši austrijski kancelar mladog šefa diplomatije savetuje od izbijanja krize na Krimu u vezi Ukrajine i Rusije.

Portparol ministra Gerald Flajšman je objasnio da već postoje "neformalni" kontakti sa ekspertima iz više oblasti, koje treba da se "institucionalizuju".

Portparol ministra Gerald Flajšman je objasnio da već postoje "neformalni" kontakti sa ekspertima iz više oblasti, koje treba da se "institucionalizuju".

Pored Guzenbauera u timu, kako piše bečki dnevnik "Kurir", biće nekadašnji generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, koji je ujedno sa Martijem Ahtisarijem vodio pregovore o Kosovu i Metohiji pod pokroviteljstvom UN, Alber Roan.

U timu će biti direktor jeverjskog muzeja grada Beča Danijel Spera, bivša evropska komesarka Benita Ferero-Valdner, nekadašnji evropski komesar Franc Fišler, predsednik Udruženja industrijalaca Georg Kapš.

Prema Flajšmanu postojaće još mnogo drugih savetnika, koji će u zavisnosti od teme biti dodati timu eksperata, a svi će raditi bez nadoknade.

Uspostavljanje tima savetnika je jedan od tri koraka modernizacije Ministarstva.

Pored toga biće uspostavljen i "trust mozgova" pod rukovodstvom diplomate Aleksandra Ssalenberga, a planirano je I otvaranje Ministarstva za debate I manifestacije koje bi podržale rad Kurca.

Težište rada Ministarstva, na šta ukazuje i dovodjenje u tim savetnika Guzenbauera i Roana, je Balkan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: