"Srbi da ne glasaju bez raseljenih"

Srbi su jedinstveni da je neprihvatljivo oduzimanje glasa raseljenima i rezervisanih mesta, kaže ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.04.2014.

00:42

Default images

"Srbi koji su u kosovskom parlamentu i oni van njega potpuno su jedinstveni u tome da je neprihvatljivo oduzimanje glasa raseljenima, kao i rezervisanih mesta. Ukoliko njihovi zahtevi ne prođu, moj stav je da Srbi ne treba da učestvuju na opštim izborima na Kosovu i Metohiji", izjavio je Vulin za Novosti.

On je ocenio da je žalosno što je trebalo 15 godina da bi se došlo do osnivanja Specijalnog suda za zločine počinjene na Kosovo i Metohiji i što niko nije osećao potrebu da srpske žrtve barem prebroje.

"Osnivanjem tribunala istina će mnogo teže moći da se sakrije. Beograd će dostaviti svoja dokumenta, porodice ubijenih i nestalih imaće priliku da pred celim svetom ispričaju svoje priče. Za nas je dobra vest da neko kaže da nije bilo dozvoljeno ubijati Srbe", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, od Euleksa i Kfora mi boljih prijatelja na Kosmetu nemamo, ali ako Euleks kod Srba konstantno izaziva revolt, onda mora da se suoči da ulazi u problem baš sa tim Srbima.

"Njihovo upozorenje da će misija EU postati nepoželjna na severu drugi je žuti karton", rekao je Vulin.

"I ranije je bilo prekida saradnje sa Euleksom i Srbi su je željno obnavljali. Sada traže elementarnu stvar - da budu obavešteni o sprovođenju akcija, ne da odlučuju", naveo je on.

"Čemu služi KPS na severu ako ga ni o čemu ne konsultujete? Puno smo vremena utrošili da pripadnike MUP uvedemo u KPS i da kao njegov deo služe svom narodu. Kako to da rade ako se sve radi mimo njih? Međunarodna zajednica treba da razgovara sa legitimnim predstavnicima Srba sa KiM i ne bi bilo loše da probaju i da ih poslušaju", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: