Filipu potrebna pomoć za operaciju

Filipu Paunkoviću (10) koji boluje od dečje cerebralne paralize, zdravstveno stanje se pogoršava i potrebna mu je hitna operacija, koja košta 293.000 dinara.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

16:22

Default images

Život desetogodišnjeg Filipa iz Subotice u mnogo čemu nije isti kao život njegovih vršnjaka. Zbog teške bolesti, Filip ne može da trči, da igra fudbal, koji obožava, niti da sam odlazi u školu. Zbog naglog rasta, zdravstveno stanje mu je pre tri godine naglo pogoršano, kada je hitno operisan. Sada se ponovo nalazi u istoj situaciji.

Hirurg je rekao da su se pojavile ponovne kontrakture u mišićima na nogama i da je operacija neophodna i svrsishodna”, rekla je Filipova majka Mirjana Paunković.“

Filip pohađa redovnu nastavu, a svi uslovi u školi podređeni su njegovim potrebama. Od drugara i učitelja ima svesrdnu podršku. Ipak, svi su svedoci da se njegovo zdravstevno stanje naglo pogoršava.

Ranije je znao da igra između dve vatre, sada se sklanja, jer se plaši, ponovo imam utisak da se vraća samo nazad i to je najveći problem, jer ako se detetu stvarno može pružiti prilika za jedan kvalitetan život, a postoje mogućnosti i rešenje da mi to svi zajedno nešto ne pokušamo da ne pomognemo da ipak izraste u jednu zdravu, normalnu osobu”, rekla je Zorica Pejović, Filipova učiteljica.„

Kredit za prethodnu operaciju, Filipova majka i danas otplaćuje. Strahuje da li će uspeti da sakupi novac za novu. O slučaju da u tome ne uspe, ne sme ni da razmišlja. “Ne znam, ne znam šta ću ako ne bude operisan. Znam kako je bilo pre prve operacije, bio je potpuno na poluprstima, bukvalno je padao na nos”, kazala je Filipova majka.“

Filip kaže da voli da ide u školu, da se druži sa drugarima, otkrio nam je koji su mu omiljeni predmeti, ali i to šta bi voleo da bude kad poraste.

Razmišljao sam da hoću da budem lekar i da lečim decu”, rekao je Filip.“

Operacija, koja košta 293.000 dinara, trebalo bi da bude obavljena za mesec dana, u specijalnoj hirurškoj bolnici u Ćupriji. Osiguranje ove troškove ne pokriva. Svi oni koji žele da pomognu Filipu, novac mogu uplatiti na račun 180-5231210019148-29, sa pozivom na broj 13/14PR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: