Opasnost od poplava u Lučanima

Jutros je došlo do porasta vodostaja na reci Bjelici od 20 centimetara, što je ugrozilo niži deo opštine Lučani.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

12:03

Default images

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiše Broćića u opasnosti su pre svega sela Dljin, Đerać, Krstac, Puhovo i Turica.

"Otežavajuća okolnost je najava da kiša neće prestati još 36h, a nije se ni otopio sneg u višim delovima lučanske opštine što dodatno može da oteža situaciju na slivu Bjelice, a 30 domaćinstava moglo bi biti ugroženo već tokom dana", rekao je Broćić.

On je rekao da je Javno preduzeće "Srbijavode" izdalo nalog da se podignu ustave na branama Zapadne Morave, kako bi se snizio nivo Moravice i omogućio brži uliv reke Bjelice.

Zaposleni "MB namenska Lučani" ispumpavaju površinske vode, a na licu mesta je i rukovodstvo fabrike, napomenuo je Broćić.

Kako kaže, građanima mesne zajednice Đerać je sugerisano, od strane Opštinskog štaba za vanredne situacije, da počnu da pune vreće sa peskom, koje su obezbeđene prošle godine, kako bi sprečili prodor vode u svoja domaćinstva.

"Nemoguće je sprečiti plavljenje većih poljoprivrednih površina, naročito na ušću reke Bjelice u Moravicu", zaključio je Broćić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: