Manastir: Ne krijemo Janukoviča

Najveći manastir Moskovske patrijaršije na istoku Ukrajine, Svjatogorska lavra, tvrdi da ne skriva bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

16:28

Default images

Gradonačelnica obližnjeg grada Slovjanska, jednog od centara pobune protiv novih ukrajinskih vlasti, kao i neki stanovnici, izjavili su ranije da je manastir "centar ruskih diverzanata".

Arhiepiskop svjatogorski Arsenije je te navode nazvao klevetom, a stavove gradonačelnice ocenio kao "žensku prirodu neproračunljive fantazije", prenela je Verska informativna agencija (VIA).

Manastir je potvrdio da su u poslednje vreme dolazili predstavnici državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova i sprovodili provere.

Crkvene vlasti do sada nisu potvrdile ili demantovale izjavu gradonačelnice da je oko 150 "potpuno naoružanih ljudi" iz drugih mesta, pred pobunu i zaposedanje javnih objekata, bilo smešteno u pravoslavnom centru pri mesnom hramu Sv. Aleksandra Nevskog, kao i da je mesni sveštenik pozvao sugrađane da se pridruže pobunjenicima i pomognu im.

Vlasti Donjecke oblasti objavile su apel pravoslavnim vernicima da za Uskrs ne odlaze u posetu Svatogorskom manastiru zbog "nestabilne situacije" u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: