Donjeck: Ko je na kojoj strani

Prvi potpredsednik ukrajinske vlade Vitalij Jarema kaže da je u Donjecku veoma složena situacija, jer su neki policajci promenili stranu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

09:11

Default images

Deo pripadnika policije u Donjecku pak ostalo je lojalan KIjevu”, rekao je Jarema, a prenela je ukrajinska agencija UNIAN. Naoružani maskirani ljudi zauzeli su zgradu Gradske uprave u Donjecku i zatražili od Vrhovne rade da omogući sprovođenje legalnog lokalnog referenduma.

Prema rečima gradonačelnika Donjecka Aleksandra Lukjančenka, on je pregovarao sa njima i dogovorio se da u zgradi budu i pripadnici policije sa kojima će organizovati zajedničko čuvanje reda u Gradskoj upravi, kako bi bile izbegnute provokacije.

Kongres deputata u Donjecku glasao je na svim nivoima u korist održavanja referenduma o federalizaciji Ukrajine 25. maja za kada su zakazani predsednički izbori.

U kongresnoj rezoluciji navedeno je su poslanici Donjecka legitimni predstavnici svoje teritorijalne zajednice, da će biti podeljena ovlašćenja između centralnih i regionalnih vlasti, kao i da će ruskom jeziku biti priznat zvaničan status.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: