Bogdanović: Ja nisam dobio stan

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović negirao navode izveštaja Anektnog odbora Skupštine Srbije o nenamenskom trošenju para na KiM.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

23:13

Default images

Bogdanović je ocenio da je izveštaj nepotpun i nejasan.

U izveštaju se, između ostalog navodi, da je potrebno proveriti tačnost navoda "da je od iznosa za remont hidroelektrane Gazivode 2008. godine isplaćenom vlasniku firme iz Beograda Gojku Vrtikapi posredstvom bivšeg direktora Elektrokosmeta Radoja Krečkovića, jednom ministru za Kosovo i Metohiju kupljen stan u Beogradu".

U to vreme, 2008. godine, ministri su bili Goran Bogdanović i Slobodan Samardžić.

"Iznenadila me je takva tvrdnja, mislim da je to apsurd, jer Ministarstvo nije davalo novac hidroelektrani, da je davalo, možda bih i posumnjao. Za sebe mogu da tvrdim 100 odsto da nisam dobio stan", rekao je Bogdanović za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da je izveštaj nepotpun i nejasan i upitao zašto se kasnilo sedam meseci s njegovim podnošenjem.

"Vrlo je indikativno zašto nije objavljen i usvojen pre sedam meseci, sada se stvara sumnja da je izveštaj štelovan", ocenio je Bogdanović.

Sa njim se složio i jedan od članova Anektnog odbora Zoran Ostojić koji je naglasio da u izveštaju nema ni reči o švercu nafte i rudniku "Trepča".

Reagujući na izjave Bogdanovića i Ostojića, član Anektnog odbora Dejan Rajčić je odgovrio da "Trepča" nije bila budžetski korisnik.

Rajčić nije želeo da pojasni, zašto nije decidno navedeno ime ministra koji je navodno dobio stan, već je istakao da to treba da utvrde nadležni organi.

Anketni odbor, čiji je zadatak bio da utvrdi da li je na Kosovu i Metohiji od 2000. do 2012. godine bilo zloupotreba novca iz budžeta, formiran je aprila 2013. godine.

Njegovi članovi boravili su 60 dana na Kosovu, a svoj izveštaj trebali su da podnesu još u septembru.

Izveštaj je podnet u ponedeljak 14. aprila 2014. godine i u njemu je konstatovano da je na Kosovu je od 2000. do 2012. godine utrošeno 2,8 milijarde evra budžetskih sredstava i da je deo nenamenski potrošen.

Navedeni su konkretni primeri gde su uočene zloupotrebe, kojih je najviše bilo prilikom realizacije infrastrukutrnih projekata, kao i iz oblasti zdravstva i prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: