Tači: Sud za OVK uvreda za Kosovo

Premijer Kosova Hašim Tači pozvao je poslanike Skupštine Kosova da glasaju za formiranje specijalnog suda za ratne zločine nad Srbima tokom rata 1999.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

17:45

Default images

On je uputio ovaj poziv iako je to, kako je ocenio, "potpuno neopravdano i uvreda za Kosovo".

"Kad god Predsedništvo predloži Skupštini, političke partije će biti prisutne na sednici i razmotriće se sve mogućnosti da se da adekvatan, odgovarajući i odgovoran odgovor u skladu sa interesima građana, u saradnji sa SAD i Evropskom unijom", rekao je Tači prilikom posete farmaceutskoj industriji Trefarm u Kosovu Polju.

Prema pisanju prištinskih medija, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je potvrdila da je dobila pismo predsednice Kosova Atifete Jahjage kojim se predlaže formiranje specijalnog suda i produženje mandata Euleksa do 14. maja 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: