Osumnjičeni za silovanja pred sudom

Pred Višim sudom je održano pripremno ročište u procesu protiv Dejana Gojkovića (33) optuženog za više silovanja žena na Mostarskoj petlji u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

23:05

Default images

Dejan Gojković je iz Bele Crkve i vojni je policajac. Danas je izbegao da se direktno izjasni o krivici.

Gojkoviću se sudi za dva silovanja i šest pokušaja i on je u pritvoru od hapšenja krajem novembra prošle godine.

Na pitanje suda da li priznaje krivicu, rekao da ne može da kaže da je kriv, jer neka dela iz optužnice nije izvršio, dok druga nije izvršio onako kako su opisana u optužnici.

Detaljnu odbranu izneće na početku suđenja koje je zakazano za 11. jun, rekla je Tanjugu punomoćnica jedne od žrtvi, advokat Mirjana Nikolić, koja je prisustvovala ročištu.

Gojković je uhapšen krajem novembra 2013. kada ga je iz zasede privela inspektorka Trećeg odeljenja beogradske policije Biljana Petrov.

Vojni policajac je prvi napad počinio 2010, a poslednji nekoliko dana pre hapššenja, kada je pokuššao da siluje devojku (22).

Ovom manijaku mete su bile žžene svih starosnih dobi, pa čak i dve maloletnice.

Žrtve je sačekivao u večernjim satima, na autobuskim stajališštima na “Mostaru”, odakle ih je pratio do stepeniššta koja vode ka mostu Gazela.

Prilazio im je s leda, obarao ih na zemlju, a potom silovao.

Identifikovan je pomoću DNK tragova koji su pronađeni na odeći jedne žrtve. Gojković je ožženjen i otac dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: