Stižu srpski studenti iz Ukrajine

Studenata iz Srbije koji se nalaze u Lugansku krenuće 22. aprila vozom ka Kijevu, odakle će nastaviti put ka Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

17:00

Default images

Ambasada Srbije u Kijevu je u svakodnevnom kontaktu sa državljanima Srbije koji se nalaze u Donjecku i Lugansku i učestvuje u pripremama za povratak studenata Muzičke akademije iz Luganska.

U ovom području nalazi se osamdesetak studenata i sportista, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U pratnji službenika Ambasade Srbije, 39 od 47 studenata koji se nalaze u Lugansku krenuće 22. aprila vozom ka Kijevu, odakle će nastaviti put ka Beogradu.

Osam studenata završne godine ostaje u Lugansku, a Ambasada, u kontaktu sa Rektoratom, nastoji da obezbedi uslove da oni što pre završe školovanje, kako bi se vratili sa diplomama ove prestižne Akademije.

Ambasada Srbije u Kijevu se ranije obratila nadležnom ministarstvu u Ukrajini i međunarodnim školama u kojima se nalaze naši učenici, sa zahtevom da se zvanično skrati školska godina i učenici vrate kućama.

Broj naših državljana koji borave u Ukrajini, prema informacijama Ambasade, smanjio se sa oko 800, koliko ih je bilo pre poslednjih dešavanja, na oko 400, od kojih se 150 nalazi u područjima zahvaćenim neredima.

Prema informacijama Ambasade, naši građani dosad nisu imali nikakvih neprijatnosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: