Finansiranje projekata za omladinu

Ugovori o finansiranju projekata iz oblasti omladinske politike u najsiromašnijim opštinama Srbije potpisani su danas u Ministarstvu omladine i sporta.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.04.2014.

15:43

Default images

Ukupna vrednost 35 odobrenih projekata, namenjenih unapređivanju kvaliteta života mladih u nerazvijenim opštinama, jeste oko 23,5 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

"Ministarstvo finansijski, stručno i savetodavno pomaže i prati rad lokalnih kancelarija za mlade, koje danas postoje u 145 od ukupno 167 opština i gradova u našoj zemlji", rekla je šefica Odseka za saradnja s kancelarijama za mlade u Ministarstvu omladine i sporta Zorica Labudović.

Zahvaljujući podršci tog ministarstva mladi u Ražnju, Lebanama i Gadžinom Hanu dobiće ove godine teretane na otvorenom, dok će sportske terene za košarku i fudbal obnoviti opštine Svrljig, Rekovac, Vladičin Han, Merošina, Žagubica, Babušnica i Medveđa.

Rača i Varvarin animiraće mlade kroz aktiviranje dramske sekcije i pripremu prigodnih pozorišnih predstava, dok će Bosilegrad i Kuršumlija napraviti i opremiti adekvatan prostor za vežbanje mladih neafirmisanih rok grupa.

Među opštinama u kojima će se sprovoditi omladinski projekti su i Plandište, Malo Crniće, Priboj i Vlasotince.

Sredstva su dodeljena po Konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave za sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou i realizaciju lokalnih akcionih planova za mlade. Konkurs je bio namenjen opštinama iz četvrte grupe razvijenosti.

Ministarstvo je od svog osnivanja do danas na osnovu konkursa namenjenih jedinicama lokalne samouprave dodelilo više od 155 miliona dinara za 354 projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: