Stigla pomoć baka Julki

Uspeh akcije Stari nisu stvari - Neophodna pomoć za baka Julku Bandović konačno je prikupljena i na njenoj trošnoj kući ugrađeni su novi prozori i vrata.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

14:13

Default images

Osamdesetogodišnja Julka Bandović, od svoje pete godine zbog paralize, puzi koristeći se rukama i kolenima. Na taj način njoj je ograničeno kretanje, ali i mogućnost obavljanja važnih svakodnevnih poslova. Zbog takve situacije započeto je prikupljanje potrebne pomoći, kako bi baka Julki bilo omogućeno da sa manje napora prolazi kroz svakodnevicu.

Foto: Fond B92
Inače, baka Julka živi od neredovne socijalne pomoći. Osim teških uslova u kojima se nalazi, često joj nedostaju hrana i lekovi. Njene komšije i rođaci, jednom prilikom su zajedničkom akcijom uspeli da za baku obezbede zdravstvenu knjižicu koji duže vreme nije imala.
Foto: Fond B92
Pokret 65+ pozvao je građane da SMS donacijama pomognu baka Julki. Dosadašnjim SMS porukama koje su poslate na broj 1651 prikupljen je iznos od 36 hiljada dinara - dovoljno da se završi montiranje nove stolarije na kući: par prozora, unutrašnja i spoljašnja vrata. Cela akcija pokrenuta je zahvaljujući baka Julkinim komšijama koji su kontaktirali Pokret 65plus preko Fejsbuk stranice.

Posetite www.pokret65plus.org i zajedno sa nama brinite o onima čija ljubav traje čitav životni vek!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: