Završen protest AMSS ispred Vlade

Oko 200 radnika Auto-moto saveza Srbije (AMSS) prekinulo je nešto pre 14 sati protest ispred zgrade Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

11:57

Default images

Niko od nadležnih nije primio radnike AMSS kako bi saslušali njihove zahteve koji se odnose na ispitivanje malverzacija u tom preduzeću i smenu generalnog sekretara.

Član Upravnog odbora AMSS Vlada Ivanović izjavio je Tanjugu da nisu dobili u vladi nikakav zvaničan odgovor povodom zahteva da ih primi budući premijer Aleksandar Vučić niti neki drugi predstavnik vlade.

Ivanović tvrdi da su "od obezbeđenja dobili nezvaničan odgovor da nema ko da ih primi".

Radnici su se uputili ka centrali u AMSS u Ruzveltovoj ulici bez blokade saobraćaja, a uskoro će biti organizovan sastanak kako bi se dogovorili da se obezbedi minimalan proces rada tokom praznika.

Ivanović je rekao da bez obzira na proteste, mora da radi služba AMSS za pomoć na putu i za informacije o stanju na putevima.

Posle praznika, najavio je, biće formirano radno telo zaposlenih koje će nastaviti protestne aktivnosti od utorka i koje će odlučiti da li će protest biti radikalizovan.

Oni su oko podneva na pisarnici vlade ostavili svoje zahteva, a zaposleni u AMSS, iz Beograda ali i drugih gradova Srbije, okupili su se jutros u devet časova ispred sedišta u Ruzveltovoj ulici, nastavljajući juče započet protest. Tada su i najavili dolazak pred vladu.

Predstavnici radnika tvrde da je reč o malverzacijama kojim je to preduzeće oštećeno za više miliona evra.

Na pitanje da li će biti blokade saobraćaja, Ivanović je ranije danas rekao da ne bi trebalo, ali "da ne može ništa da obeća".

U tekstu zahteva ostavljenog na prijavnici, u koji je Tanjug imao uvid, tvrdi se da je generalni sekretar AMSS Aleksandar Nikačević smenjen zbog višegodišnjih malverzacija i nedomaćinskog poslovanja, čime je "tu kuću doveo na ivicu propasti posle 92 godine tradicije, ugleda i uspešnog poslovanja".

Kako je precizirano, Nikačević je smenjen odlukom legalnih delegata na vanrednoj sednici Skupštine AMSS održanoj 9. aprila u Kruševcu, a u skladu sa važećim aktima njihovog udruženja.

Radnici AMSS protestovali su juće ispred zgrada AMSS u Ruzveltovoj, a na kratko im se obratio i sam Nikačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: