Tadić ponovio: Ne u vladu sa SPS

Boris Tadić ponovio nakon sastanka s predsednikom Srbije, koji obavlja konsultacije s predstavnicima stranaka o formiranju vlade, da neće ući u vladu sa SPS.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

12:10

Default images

Lider Nove demokratske stranke je novinarima, nakon razgovora sa Tomislavom Nikolićem rekao da je njegova sranka spremna da u parlamentu sarađuje i sa SNS i sa DS, odnosno sa svima, podsećajući da je i kao predsednik Srbije uvek radio na smanjivanju tenzija.

"Naša llista ne ulazi u vladu u kojoj je SPS, ta vlada ne bi bila delotvorna, jer SPS nema personalna rešenja koja mogu dovesti do napretka Srbije, a njihovi kadrovi u resorima vlade do sada nisu pokazali spremnost da sprovode reforme", rekao je Tadić novinarima nakon sastanka sa Nikolićem sa kojim je rezgovaro o formiranju vlade, a koji je trajao oko 40 minuta. Tadić kaže da za rešavanje problema koji su pred Srbijom nije dovoljna samo ideja, već i dobra personalna rešenja, odnosno ljudi koji će biti nosioci politike i dobro sazdan tim potkrepljen znanjem.

"Mislimo da vlada u kojoj bi bio SPS ne bi bila delotvorna, jer ta stranka personalno ne može da pokrije sektore na koje pretenduje i do sada nijedan resor, koji su vodili socijalisti, nije bio uspešan", rekao je Tadić.

Tadićevi partneri iz predizborne koalicije, Dušan Petrović i Nenad Čanak, koji su takođe bili na sastanku kod predsednika Srbije, kažu da dele stavove lidera ND i da ne pregovaraju pojedinačno ni sa kim u SNS oko ulaska u vladu.

Lider LSV Nenad Čanak je rekao i da ga niko nije kontaktirao i predložio mu da bude predsednik Skupštine, a Tadić je demantovao da je za neko mesto u novoj vladi viđen neli član NDS.

Upitan da li je spreman da sarađuje sa DS, Boris Tadić je odgovorio da je spreman da sarađuje sa svima, sa DS i vladajućim strankama, na tome da Srbija postane pristojno društvo, što je, kako je rekao, osnovno načelo njegove politike. On je precizirao da je spreman da sarađuje sa DS oko pitanja koja vode ka rešenju, a ne van njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: