"Sigurno neću sam u Vladu"

Lider SPS Ivica Dačić posle konsultacija u Predsedništvu rekao da nije bilo reči o tome da poziv za Vladu važi samo za SPS, a ne i za ostatak koalicije.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

10:34

Default images

Posle konsultacija o formiranju Vlade sa Tomislavom Nikolićem, Dačić ipak nije direktno odgovorio na pitanje da li će u budućoj vladi biti i neko iz PUPS-a.

"Nije bilo razgovora o personalnim rešenjima. Mi smo informisali predsednika Nikolića da smo spremni da pomognemo i da smo spremni da budemo deo parlamentarne većine", rekao je on.

Dačić je naveo da će odluku o svemu doneti stranački organi, a da će se tek posle Uskrsa razgovarati o kadrovskim rešenjima, "uprkos medijskim spekulacijama".

On je precizirao da će danas biti održano zasedanje Predsedništva SPS, a posle Vaskrsa i sednica Glavnog odbora stranke, a i koalicioni partneri JS i PUPS će donositi odluke na sednicama stranačkih tela.

Dačić je naveo i da, kada je reč o ministrima, uopšte nije razgovarano o tome da će samo on ili neko iz SPS biti u vladi i ponovio da su oni i u razgovorima istakli da žele da pomognu novoj vladi. "Sigurno je da neću samo ja ili samo SPS biti u vladi", naveo je Dačić, komentarišući mogućnost da ostale članice koalicije okupljene oko socijalista budu deo vlade.

Prema njegovim rečima, bilo bi vređanje građana Srbije, koji su u najvećem broju glasali za SNS i njenog lidera, da "mu postavljamo ultimatume". "Mi ne razgovaramo tim jezikom", rekao je Dačić.

Dačić je primetio i da su ove konsultacije drugačije u odnosu na neke prethodne, jer se već zna da postoji parlamentarna većina za formiranje vlade. "Parlamentarna većina već postoji", istakao je on.

Predsednik socijalista je rekao da oni nemaju nikakvog razloga da se distanciraju od nekih eventualnih negativnih i nepopularnih poteza koje će vlada da povuče. "Ako mi uđemo u vladu, onda je naša odgovornost zajednička", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: