Čanak nezadovoljan odlukom Tadića?

U koaliciji oko Borisa Tadića raste nezadovoljstvo zbog tvrde odluke da se ne uđe u vladu, što bi moglo da dovede u pitanje i opstanak saveza, pišu Novosti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

00:24

Default images

Nezadovoljstvo zbog odustajanja od dogovora sa naprednjacima, vlada i u najbližem Tadićevom okruženju, ali i u stranci "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića, dodaje list, a prenosi Tanjug.

Kako tvrde izvori "Novosti", lider LSV Nenad Čanak već je započeo samostalne, neformalne razgovore sa SNS i nije isključeno da će sa njima praviti "poseban aranžman", jer se očekuje da i ligaši doprinesu prekompoziciji vlasti u Vojvodini ili vanrednim pokrajinskim izborima.

Čanak se pominjao i kao predsednik Narodne skupštine, pišu "Novosti" i podsećaju da je on sam rekao da mu do sada nije ponuđeno to mesto, ali da je spreman da pomogne ako bude trebalo.

Mnogi Tadićevi saborci, kako saznaje list, nisu ni konsultovani pre odluke da NDS bude konstruktivna opozicija, niti do kraja razumeju tvrdo postavljeni uslov da uvlasti ne budu sa socijalistima.

"Nezadovoljstvo posebno vlada među 'prebezima' iz DS, koji su očekivali da će NDS mnogo brže posle izbora ući u razdvajanje od Zelenih, konstituisanje stranačkih organa i raspodelu funkcija", navode "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: