Zrenjanin: Zdrava voda 2015.

Zrenjaninci će zdravu pijaću vodu iz gradskog vodovoda imati do kraja 2015. godine, rekao je za agenciju Beta zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

16:55

Default images

Prema njegovim rečima, rešenje za to postoji, ali će detalji biti izneti na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Janjić danas nije želeo da precizira detalje, ali je naglasio da ćetim novim rešenjem problem pijaće vode biti rešen ne samo u gradu Zrenjaninu, već i u naseljenim mestima.

On je podsetio da je voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće još od 2004. godine i da je od tada bilo "različitih, bezuspešnih pokušaja da se problem pijaće vode reši", no da je sada na pomolu konačno rešenje.

"Mi u lokalnoj samoupravi ne sedimo skrštenih ruku, već intenzivno na tome radimo, mada, o tome za sada manje govorimo", rekao je Janjić.

Kako je istakao, ugovor o gradnji fabrike vode potpisan sa nemačkom Vasertehnkom 2012. godine, za koji je Skupština nedavno dala predlog za raskidanje, nije mogao biti realizovan iz nekoliko razloga, iako je, kako je naveo, bilo pokušaja da to bude učinjeno.

"Novim rešenjem zdravu pijaću vodu imaće i stanovnici naseljenih mesta. Uskoro bi mogao biti raspisan i novi tender, a mi očekujemo drugačiji princip rešavanja problema i rešenje koje će biti više u interesu građana nego što je to bilo prethodno", rekao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: