Vulin: Rešen problem štampe na KiM

Ministar bez za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da je bilo problema sa distribucijom beogradske štampe na Kosovo, ali da je on rešen.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

18:11

Default images

"Dešavalo se da su pokušavali da naplaćuju nekakve carine. To zaista nije moguće i o tome je naš oficir za vezu u Prištini odmah izvestio one koje je trebalo, tako da je to rešeno", rekao je Vulin novinarima uoči konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

Svaki dan će, dodao je on, na administrativnoj liniji biti pokušaja da se na neki način ustanovi slika nekakve državnosti.

"Pokušaće da pronađu nekakav papir na kome će biti oznaka onoga što oni zovu država Kosovo i da se stvari učine kao da nisu statusno neutralne kao što jesu", upozorio je on, dodajući da je to "naša svakodnevna borba".

Vulin je napominjujući da bi bilo dobro i da se vodi računa o terminologiji jer, kako je rekao, ne stižu novine, hleb, struja iz Srbije na Kosovo i Metohiju, već iz centralne Srbije na Kosovo.

Kosovska carina nije puštala beogradsku štampu u južnu pokrajinu bez plaćanja poreza, iako je po zakonu štampa oslobođena PDV-a.

Distrubuteri su najavili da će obustaviti isporuke beogradske štampe južno od Ibra ukoliko Poreska uprava Kosova ne bude omogućila distribuciju bez plaćanja PDV-a, dok za distribuciju štampe na severu za sada još imaju sredstva, saopštilo je u ponedeljak Udružene novinara Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: