“Rasvetliti sve zločine na KiM”

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se zalaže za rasvetljavanje i kažnjavanje svakog zločina.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

18:17

Default images

Kancelariaj za KiM poručuje i da se nada da će uloga OVK u Pokrajini najzad biti rasvetljena pred međunarodnim sudom, jer "ni jedan drugi sud nije imao volje ili hrabrosti da dođe do istine".

Kancelarija je, povodom sastanka Vlade Albanije i predstavnika privremenih institucija Prištine, saopštila da su sukobi na Kosovu i Metohiji počeli nakon decenijskog iseljavanja Srba pod prisilom, kao i njihovog sistematskog ubijanja, predstavnika vojske i policije, ali i velikog broja Albanaca, Goranaca, Roma, Bošnjaka i svih koji nisu hteli da napadaju Srbiju, njene službe i građane.

Izbor mesta Kukeš za održavanje zajedničke sednice je, kako je saopšteno, više nego neukusno i simbolično, jer je u pamćenju svakog Srbina ime Kukeš simbol za "Žutu kuću" i zločine nad civilima i trgovinu organima, navedenim u izveštaju izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je krajem 2010. godine usvojio Komitet za ljudska prava SE.

"Svaki zločin ima ime i žrtvu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju se zalaže za rasvetljavanje i kažnjavanje svakog zločina, bez obzira na nacionalnost žrtve i dželata", dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su naveli i da međunarodna zajednica još nije omogućila povratak prognanim Srbima i da je to obaveza koja ne sme ostati zaboravljena i neispunjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: