DRI: Krivična prijava protiv Ješića

DRI podnela krivičnu i prekršajnu prijavu protiv Gorana Ješića zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca 2012. kada je bio predsednik opštine Inđija.

Izvor: Beta

Sreda, 16.04.2014.

15:08

Default images

Kako se navodi na sajtu Državne revizorske institucije (www.dri.rs), krivične prijave u opštini Inđija DRI je podnela još protiv šest osoba, a krivične prijave su zbog nenamenskog trošenja budžeta u 2012. godini podnete i protiv pet čelnika opštine Surčin i direktora lokalnih javnih preduzeća.

U opštini Inđija, sem protiv Ješića, DRI je krivične prijave za nenamensko trošenje novca u 2012. podnela i protiv Petra Filipovića, koji je, takođe, bio na čelu te opštine u drugoj polovini godiine.

Krivične prijave su podnete i protiv načelnice opštinske uprave Stele Milaković, direktora Direkcija za izgradnju opštine Inđija Uroša Ćuruvije, predsednika Skupštine opštine Aleksandra Kovačevića, direktorke Predškolske ustanove "Boško Buha" Jadranke Uzelac i direktora Ustanove "Kulturni centar" Saše Milivojevića.

Krivične prijave u opštini Surčin podnete su protiv predsednika opštine Vojislava Janoševića, koji je bio odgovorno lice od 1. januara do 20. avgusta 2012. i Vesne Šalović koja je na čelu opštine bila do kraja 2012.

DRI je krivične prijave za 2012. u Surčinu podnela i protiv načelnika uprave gradske opštine Zorana Lukića, direktora Javnog preduzeća "Agrar Surčin" Milana Mihića i direktora Javnog preduzeća "Surčin" Bojana Ignjatića.

Ješić: Sve je to besmislica

S druge strane, Ješić kaže da su krivične i prekršajne prijave Državne revizorske institucije protiv njega "budalaština i da nemaju nikakvog smisla".

Ješić je za agenciju Beta rekao da se radi o novcu kojim je opština Inđija plaćala lekare u Domu zdravlja, jer je to bilo u interesu građana, i dodao da bi danas ponovo učinio isto.

"Imali smo nadležnost da plaćamo materijalne troškove lekara, a ne i specijaliste, ali su Inđiju sveli na nivo sitne medicine, a ne Doma zdravlja koji je imao. Doneli smo odluku da plaćamo specijaliste i da tako pomognemo građanima", kazao je Ješić.

On je ocenio da navodi iz prijave nemaju nikakvog smisla, te da se ponovo vrši pritisak na njega, kao što je to bilo i u aferi sa aflatoksinom u mleku.

Dodao je da je državni revizor "u funkciji Srpske napredne stranke i različitih tabloida", te da je on tabloidima i ranije davao različite informacije o njemu koje su se kasnije ispostavile kao potpuno netačne.

"Od 2000. godine se proverava Inđija, stalno se nešto traži, a na kraju nikad ništa nisu našli. Pokušavaju bilo šta da izmisle da bi me diskreditovali, ali im ne polazi za rukom", kazao je Ješić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: