Počela saslušanja "srbomrzaca"

U Višem tužilaštvu počelo saslušanje svedoka u istrazi protiv pripadnika SNP "Naši" Ivana Ivanovića, zbog objavljivanja spiska "30 najvećih srbomrzaca".

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

15:54

Default images

Taj spisak je objavljen na sajtu te organizacije, a Ivanović se tereti da je izvršio krivično delo "rasna i druga diskriminacija".

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal koje vodi istragu protiv Ivanovića je najpre odlučilo da sasluša pomenute javne ličnosti sa Ivanovićevog spiska, među kojima je glumica Mirjana Karanović koja se danas odazvala pozivu za svedočenje.

Posle nje je trebalo da svedoči pevačica Jelena Karleuša, koja međutim, nije došla na saslušanje, jer je otputovala u Tursku.

Političar Žarko Korać stigao je u Palatu pravde oko podneva, ali je zbog lažne dojave o bombi i evakuacije sudske zgrade njegovo salušanje odloženo za 23. april.
Žarko Koraæ izlazi zbog dojave o bombi (Tanjug)
Ivanovićev branilac Dragoslav Ljubičanović rekao je Tanjugu da direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavičević i Ivan Vejvoda nisu došli na saslušanje koje je bilo zakazano za danas, ali i da tužilaštvo nema dokaze da su primili poziv.

Tužilaštvo sutra planira da sasluša direktorku Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonju Biserko, Jelenu Milić, Svetlanu Lukić, verskog analitičara Mirka Đorđevića i glumca Nikolu Đurička, dodao je Ljubičanović.

Ivanović je bio uhapšen 7. aprila, ali je nakon dva dana pušten iz pritvora, pošto je usvojena žalba njegovog advokata na rešenje o određivanju pritvora. Istog dana uhapšen je i portaprol posebnih jedinica policije Radomir Počuča zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, zbog objavljivanja izjave na njegovom nalogu na Fejsbuku "Radomir Bata Pocuca" u vezi sa skupom Udruženja građana "Žena u crnom", ali on je još u pritvoru.

Portparol PTJ je preko svog naloga na Fejsbuku 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom", koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: