Kabine na Štrandu na Ustavnom sudu?

Nakon izdavanja kabina starim zakupcima, preostale kabine na novosadskoj plaži Štrand sutra se izdaju novim zakupcima.

Izvor: RTV

Sreda, 16.04.2014.

12:41

Default images

Upravo taj redosled nekima smeta. Redovi su veliki i do kabina neće moći da dođu svi.

Vladimir Jokanović već 23 godine letuje na ovoj novosadskoj plaži. Ove godine je prvi put poželeo da iznajmi kabinu, ali mu je ta želja, kako kaže, onemogućena, pa odluku da se kabine prvo izdaju starim zakupcima smatra nepravednom.

"Ja sam se obratio zaštitniku prava građana u gradu. On je rekao da je taj propis njemu poznat i da je on neustavan i da su oni pokušali u opštinskoj skupštini da se promeni. Već tri godine se to nije promenilo", objašnjava Vladimir Jokanović.

Gradski ombudsman ga je, kako kaže, uputio na to da svoja prava potraži u Ustavnom sudu.

U Gradskom zelenilu kažu da se svake godine trude da povećaju broj kabina, ne bi li što više sugrađana uživalo na novosadskoj plaži.

"Ove godine imamo 18 malih kabina više, koje su napravljene od pregrađivanja velikih kabina. I naredne sezone planiramo ili pregrađivanje ili gradnju novih, gde ima mesta na Štrandu, a znamo da je ograničen prostor na oko sedam hektara", kaže Ivan Nožinić, portparol Gradskog zelenila.

Na Štrandu postoji 808 kabina, ali je njih tridesetak ostavljeno za magacinski prostor lokala i radnike Gradskog zelenila. Za najam velike kabine potrebno je izdvojiti 15 000, a za najam male 12 000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: