Čanak spreman da pomogne, ako treba

Lider LSV Nenad Čanak izjavio da mu do sada nije ponuđeno da bude predsednik skupštine, ali da je spreman da pomogne ukoliko to bude trebalo.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

16:20

Default images

Prema njegovim rečima, nije dobro da iz jedne stranke budu predsednik, premijer i predsednik skupštine.

Čanak je rekao da je ideja o rotiranju na mestu predsednika parlamenta potpuno nova, da ima argumente i za nju i protiv nje i da je treba dobro sagledati.

S jedne strane je, kako kaže, dobro da ne bude monopolizacije, ali s druge strane kaže da ne zna koliko je dobro da se predsednik menja na godinu dana, jer nije bez razloga predviđeno da ta funkcija bude na četiri godine.

On je izrazio bojazan da za godinu dana može malo da se uradi sa te pozicije, ali da ta ideja ima u sebi elemente demokratskog parlamentarizma, koji se, kako je ocenio, u Srbiji ne primenjuje dovoljno.

Na pitanje šta očekuje od novog saziva parlamenta, Čanak je izrazio bojazan da postoji veliki nesklad između vlasti i opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: