Cilj je kriminalizacija mene i DS-a

Odluka o pritvaranju Aleksandra Bijelića potvrđuje da se radi o političkom procesu u cilju da se kriminalizujem ja, moje okruženje i cela DS, kaže Dragan Đilas.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

11:31

Default images

U izjavi povodom odluke da se bivšim gradskim funkcionerima Aleksandru Bijeliću i Marku Blagojeviću odredi pritvor od 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke i uznemiravanja javnosti, lider DS-a i bivši gradonačelnik Beograda ističe da vlast namerno u celom ovom slučaju ignoriše činjenice.

"Činjenica je da su u subotu, nakon čitanja prijave i upoznavanja sa optužbama, oni pušteni, čime im je omogućeno da, ukoliko žele, utiču na svedoke. Činjenica je da mediji pod kontrolom režima podacima iz istrage i lažima uznemiravaju javnost duže od godinu dana. Činjenica je da je ceo projekat rekonstrukcije Bulevara finansiran sredstvima Evropske investicione banke i u skladu sa njenim procedurama. Činjenica je da smo od Evropske komisije dobili donaciju od šest miliona evra za ovaj projekat. Iz ovih činjenica je svima koji to žele jasno o čemu se ovde radi", navodi Dragan Đilas.

On dodaje i da nijedna vlast nije večna, pa neće biti ni ova.

"Srbija će postati zemlja u kojoj će odlučivati institucije, a ne jedan čovek i za to ću se boriti, bez obzira na cenu koju zbog toga moji najbliži saradnici i ja moramo da platimo", izjavio je Đilas.

On je i u subotu, kada su se Bijelić i Blagojević odazvali na poziv MUP-a na saslušanje, izjavio da niko iz njegovog tima u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda nije prekršio zakon.

Aleksandar Bijelić i još osam pritvorenih sumnjiče se za zloupotrebu položaja u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu. Tužilaštvo je pokrenulo istragu tereteći ih za krivično delo zloupotrebe službenog položaja kojim su oštetili budžet grada Beograda za iznos od, kako se navodi, 642 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: