Sarajevo jutros osvanulo pod snegom

Sneg u Sarajevu pada od sinoć, a do jutra je napadao toliko da gotovo podseća na zimske dane, prenosi portal Klix.ba i dodaje da sneg nastavlja da pada.

Izvor: klix.ba

Utorak, 15.04.2014.

10:35

Default images

Taj portal podseća da je zanimlja činjenica da bi u Sarajevu baš danas trebalo da bude završena zimska sezona u saobraćaju, odnosno obavezna upotreba zimske opreme. Umesto toga, iz tamošnjeg Automoto saveza kažu da se saobraćaj odvija veoma otežano.

Meteorolozi su za danas najavili i pogoršanje vremenskih prilika u celoj BiH. "U celoj zemlji će biti osetno hladnije. Jutarnja temperatura će biti od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od pet do 13 stepeni", izjavila je juče za Klix.ba Ismira Ahmović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U sredu se tgakođe očekuje slično vreme. U jutarnjim satima se i u nižim predelima očekuje susnežica, a temperature će se spustiti ispod nule.
Foto: Klix.ba, Nedim Grabovica
"Očekujemo sneg do petka u višim područjima kao što su Sarajevo, Bugojno, Livno... U nižim područjima kao što je severna Bosna će uglavnom biti kišno vreme. Od petka će temperature polako rasti, pogotovo za vikend kada će temperature biti preko 10 stepeni Celzijusovih", kazao je za Klix.ba Ibrahim Smailović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Snežne padavine u prolećnom periodu nisu retkost i neuobičajena pojava u sarajevu. I 2012. i to u sred maja Sarajevo se zabelelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: