DS: SNS da očisti svoje redove

Pokrajinski odbor DS u Vojvodini saopštio je da SNS, pre reforme Srbije, mora hitno da reformiše i pročistiti svoje redove od eksperata za uništavanje budžeta.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

19:07

Default images

DS smatra da će u novoj Vladi Srbije ministarsko mesto opet dobiti Igor Mirović koji, kako navode demokrate, tek treba da objasni kako je, “uz relativno skromne prihode, uspeo za kratko vreme da postane jedan od najbogatijih ljudi na srpskoj političkoj sceni, sa stotinama kvadrata stambenog i poslovnog prostora na najeksluzivnijim lokacijama u Novom Sadu“.

Mirović je, dodaje se u saopštenju, za vreme rada u Novom Sadu postao poznat po “behaton aferi, štetnom poslu sa ATP Vojvodina, nelegalnom objektu firme njegovog kuma na Novom naselju, perionici gde je udeo imao njegov rođeni brat, direktnim pogodbama sa investitorima i u slučajevima kada je Grad dobio prvostepenu presudu“.

Pokrajinski odbor DS navodi i da presuda Vrhovnog kasacionog suda, zbog koje je Novi Sad već platio 400 miliona (dinara) jasno tereti njegovu stranačku koleginicu Maju Gojković, da je “svesno i sa namerom da ošteti budžet Grada sklopila ugovor sa ATP Vojvodina, a moguća šteta se meri milijardama dinara“.

U saopštenju se dodaje i to da je funkcioner SNS Aleksandar Milovančev, “prvostepeno osuđen za malverzacije u javnim nabavkama pri nabavci medicinske opreme i aparata“, vodi jedno od najvažnijih preduzeća (Luka Novi Sad), a “na račun države i budžeta prima besramnih pola miliona dinara“.

Vojvođanske demokrate navode i to da novosadski gradonačelnik Miloš Vučević “bledo figurira i ne pokušava da obuzda ’kriminalne horde’ koje haraju gradom“, čime po oceni DS preuzima krivicu za uništavanje javnog sektora, obustavljanje rada najvažnijih ustanova u gradu i ogromnu štetu budžetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: