Brazil: Puna bolnica mrtvih beba

Tela 40 novorođenih beba i fetusa pronađena su u mrtvačnici jedne bolnice u Rio de Žaneiru. Neka od njih su ostala zaboravljena godinama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2014.

21:49

Default images

Vlasti u Brazilu su prizor uporedile sa filmom strave i užasa.

Neka od malih tela se punih pet godina raspadaju u mrtvačnici bolnice Pedro Ernesto u Riju, naveo je AFP.

U mrtvačnici je pronađen i određeni broj delova tela koja su, kako tvrde tužioci, verovatno ostala posle hitnih amputacija.

"To liči na horor film. Naš cilj je sada da bebe dostojanstveno sahranimo što je pre moguće", izjavila je tužiteljka Ana Kritina Hut Masebo za AFP.

Ova bolnica je poznata po visoko rizičnim porođajima, čime se može objasniti zašto je toliko beba umrlo, rekla je ona.

Direktor bolnice Rodolfo Akatuasu Nunjes je za brazilsku televiziju rekao da roditelji nikada nisu došli po tela preminulih i mrtvorođenih beba.

"To je socijalni problem: ljudi ne dolaze po telo svoje bebe kad umre", kazao je on.

Tužioci nisu mogli da identifikuju 15 beba, pa će sve umrle bebe biti podvrgnute genetskom testiranju kako bi se utvrdilo ko su im roditelji.

Slučaj je otkriven nakon što su vlasti od tužioca tražile da se istraži gde se nalazi beba za koju je kasnije utvrđeno da je mrtvorođena. Majka bebe je bila narkomanka koja je konzumirala krek.

Zvaničnici su utvrdili da beba ni posle godinu dana od kada je umrla nije sahranjena i to ih je dovelo do otkrića još nekoliko desetina nesahranjenih tela beba.

"Moramo otkriti da li su krivi bolnica ili porodice", zaključila je Hut Masedo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: