Ambasador Vukićević s Dodikom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem o aktivnostima RS u sprečavanja izbornog inženjeringa

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2014.

23:51

Default images

Radi se o zakonskim rešenjima radi sprečavanja plana da Bošnjaci iz Federacije BiH fiktivno prijave prebivalište u RS i na taj način utiču na izborne rezultate.

Dodik je naglasio da se manipulacije u vezi sa izbornim inženjeringom moraju okončati u celoj BiH, prenela je RTRS saopštenje iz kabineta predsednika RS.

Dodik i Vukićević su, kako je saopšteno, razgovarali i o drugim aktuelnim temama u RS i regionu, sa posebnim osvrtom na ekonomsku saradnju RS i Srbije.

Ambasador se sastao i s entitetskim ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Petrom Đokićem a bilo je reči o regulisanju pitanja dvostrukih korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, razmeni dokumenata radi ubrzanja rešavanja predmeta iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja i o drugim aktuelnim pitanjima iz nadležnosti ovog Ministarstva.

Vukićević je naveo i da će intenzivno raditi na pronalaženju donatorskih i drugih organizacija koje bi se uključile u rekonstrukciju Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci.

Inače, ambasador Srbije u BiH se prvi odazvao pismu koje je svim ambasadama u BiH prošle nedelje uputilo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS s molbom za pomoć za rekonstrukciju Centra, saopšteno je iz ovog resora.

Sastanku je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, prenela je RTRS.

Sastanak sa Čavićem i Jandrićem

Ambasador Srbije u BiH razgovarao je u Banjaluci i sa liderima Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Draganom Čavićem i Krstom Jandrićem o političkim dešavanjima u Republici Srpskoj u svetlu predstojećih oktobarskih izbora, saopšteno je iz NDP-a.

Razgovoru je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

"Srpske diplomate su se interesovale za izglede opozicionog bloka na oktobarskim izborima, koji će, po mišljenju NDP-a, biti plebiscitarna prilika da se zaustavi devetogodišnje kontinuirano devastiranje Republike Srpske od neodgovorne vlasti Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njegovih koalicionih partnera", navedeno je u saopštenju.

Predsednik NDP-a Dragan Čavić je istakao da se opoziciona scena u Republici Srpskoj iz dana u dan ukrupnjava i da je opozicija odlučna da odgovori na sve izazove.

"Nadamo se da će gradjani Republike Srpske na oktobarskim izborima imati adekvatan odgovor i da će kazniti vlast koja je ekonomski uništila Republiku Srpsku, pretvarajući je u zamorče tajkuna i vladajuće oligarhije", naglasio je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: