Advokat: Radulović trgovao đubrivom

U Specijalnom sudu izvođenjem dokaza tužilaštva nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe za krijumčarenje 5.7 tona kokaina.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2014.

00:20

Default images

Branilac Rodoljuba Radulovića, poznatog kao Miša Banana, advokat Velislav Milisavljević tražio je na početku današnjeg suđenja da se iz spisa predmeta izdvoji poruka nađena u Radulovićevom telefonu iz 2007. jer on nije optužen za taj period, kao i da, kako je tvrdio advokat, poruka nema veze sa drogom.

Advokat Milisavljević je insitstirao da se zbog javnosti ukaže da se poruka koju je Raduloviću poslao menadžer crnogorskog preduzeća "“Sia mont"” za kupoprodaju brodova Vladislav Lado Vuković samo jedna od 75 poruka koje su od njega stigle na Radulovićev telefon, kao i jedna od ukupno 351 poruke u telefonu.

"Radilo se o poslu sa prometom đubriva, a ne o drogi", ustvrdio je Radulovićev branilac. Tužilaštvo pak tvrdi da je poruke slao optuženi Draško Vuković, sada svedok saradnik u tom procesu. Sudija Siniša Petrović rekao je da će sudsko veće prilikom ocene dokaza ceniti pojedinačno da li je svaki dokaz pribavljen na zakonit ili nezakonit način.

Zatim je usledila pauza a u nastavku suđenja izvođeni su pisani dokazi o zapleni 100 kilograma kokaina u Italiji i o tajnom praćenju okrivljenih u Italiji.

Pred Većem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu pregledana je dokumentacija koju je srpsko tužilaštvo dobilo od italijanskog, u kojoj su naredbe o praćenju i prisluškivanju Milana Puljarevića protiv koga se zbog droge postupak vodi u Italiji.

Po optužnici srpskog tužilaštva za organizovani kriminal, italijanska policija je nakon praćenja, na putu ka Milanu u blizini mesta Lođi, oktobra 2008. godine u akciji "Loptica" uhapsila Puljarevića u čijem je "mercedesu" nađeno 100 kilograma kokaina.

Po navopdima optužnice, prodaju te droge je ugovorio optuženi Milan Milovac, po uputstvima Darka Šarića. Okrivljeni Milovac koji je bio "zadužen za Italiju" je u bekstvu, a za njega je svedok-saradnik rekao da je zaradio 600.000 evra od prodaje droge.

Šarić je 24. marta negirao krivicu za šverc kokaina i ocenio da je proces protiv njega "velika obmana i dimna zavesa bivšeg režima".

Posle više od četiri godine skrivanja, Šarić se predao 18. marta i tada mu je odredjen pritvor do 60 dana. Nedavno se predao i Šarićev saradnik Nikola Dimitrijević zvani Dzoni, koji se posle plaćenog jemstva od 200.000 evra brani sa slobode.

Šarić i 26 članova njegove kriminalne grupe terete se za šverc više od pet tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine.

U bekstvu je 14 osoba iz te grupe: Rodljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić,
Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo DJoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana potraga preko Interpola.

Tokom postupka Draško Vuković, Radan Adamović, Nebojša Joksović postali su svedoci-saradnici, ali nisu izuzeti iz optužnice. Svedocima-saradnicima se na kraju sudjenja ne izriče kazna što im je "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

Sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom je zaključilo devet optuženih: Dragan Labudović, Boris Laban, Miodrag Aleksandar, Mirko Miodragović, Miloš Pandrc, Nikola Pavlović, Dejan Rašić, Marko Vorotović i Miloš Krpović.

Oni su osudjeni na kazne od dve godine i devet meseci do deset i po godina zatvora, uz plaćanje sudskih troškova. Trajno su im oduzeti stanovi, automobili i novac, ukupne vrednosti veće od milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: