Ne uslovljavamo SNS, to su principi

NDS stavom da ne želi da bude u vladi u kojoj bi bila i SPS ne uslovljava SNS, već iznosi principe kojih namerava da se dosledno drži, saopšteno iz te stranke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

17:11

Default images

U saopštenju Nove demokratske stranke navodi se da lider SPS Ivica Dačić, s druge strane, kada kaže da bi ušao u vladu sa bilo kim zapravo dokazuje da ta stranka nema ideologiju.

"Ključna razlika NDS u odnosu na SPS i DS je što bi prvi u vlast po svaku cenu, a drugi u opoziciju po svaku cenu. Jedino NDS donosi odluku spram procene toga iz koje pozicije bi više mogla da doprinese razvoju Srbije, a ne spram stranačkih i ličnih interesa i odnosa. Srbija ne može imati budućnost sa strankama i političarima koji na takav način shvataju politiku", poručuju iz stranke Borisa Tadića.

NDS objašnjava da u Tadićevom stavu da SPS danas ne može ničim da doprinese razvoju Srbije nema ničeg ličnog ili emocionalnog, kao ni u tome što ne želi da učestvuje u vladi u kojoj bi bila takva stranka sa kojom napredak Srbije nije moguć.

"Za Ivicu Dačića vizija Borisa Tadića je iluzija. Na žalost građana Srbije, vizija moderne evropske Srbije će i biti iluzija, dok god u vlasti budu učestvovale stranke čija je jedina vizija sopstvena vlast. Dok god brutalni makijavelizam bude realnost, razvijena Srbija će ostati iluzija", poručuju iz NDS.

Objašnjavajući činjenicu da je Tadić svojevremeno pristao da bude u koaliciji sa Dačićem, NDS ističe da upravo to što danas nije spreman na takav kompromis svedoči da mu motiv nije bio dolazak na vlast, jer bi, da je tako, i danas pristao da uđe u vladu sa socijalistima.

"SPS nije 2008. pozvana u vladu da bi Boris Tadić bio na vlasti, nego da bi bio postignut nacionalni konsenzus o evropskoj budućnosti Srbije i mirnim rešenjima kosovskog pitanja. Najbolji dokaz opravdanosti takve odluke je da danas Ivica Dačić, koji je pozivao na rat, potpisuje Briselski sporazum", navodi se u saopštenju.

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je juče za "Blic" da ulazak SPS-a u Vladu ne može više imati koristi, već se samo može produbljivati šteta koju prave.

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je juče da je uslovljavanje predsednika NDS Borisa Tadića vrhunac "političkog slepila" i nesvesnosti pozicije na političkoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: