Sastali se Pastor i Vučić

Lider SNS i SVM Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor razgovarali su danas o formiranju nove republičke vlade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

14:51

Default images

Pastor je rekao Tanjugu da je danas obavio još jedan razgovor sa Vučićem, ne precizirajući ni vreme ni mesto tog razgovora.

Lider SVM je najavio da će detalje o razgovorima sa SNS izneti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Subotici koja bi trebalo da se održi u 9.30 časova.

Predsednik SVM je pre dva dana u izjavi Tanjugu rekao da još nije izvesno učešće te stranke u parlamentarnoj većini i da pre toga SNS treba da se izjasni o programskim prioritetima iz dokumenta koji je SVM predao naprednjacima.

"U tom dokumentu nema ničeg novog u odnosu na ono što smo zastupali poslednjih godina. Ima elemenata oko kojih je potrebno dodatno razjašnjavanje, ali to su pitanja za koja smo se proteklih godina zalagali u parlamentu", objasnio je tada Pastor.

"Ako uspemo da se dogovorimo o prioritetima koji se nalaze u dokumentu koji smo predali SNS, mislim da je naše učešće u parlamentarnoj većini izvesno", poručio je Pastor.

Razgovori o formiranju vlade su u prošli ponedeljak upravo počeli sastankom lidera SNS i SVM, na kojem je toj stranci jasno ponudjeno da učestvuje u vladi.

Pastor je posle tog sastanka rekao da je njegova stranka ostala pri zahtevu da imaju državne sekretare na šta je Vučić izjavio da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM u vladi ima i nekog ministra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: