DSS: Nemamo ništa sa Radulovićem

Niko od funkcionera DSS nikada nije bio u bilo kakvom dogovoru sa Slobodanom Radulovićem o bilo čemu što se tiče njegovog poslovanja, kaže Miloš Aligrudić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

13:43

Default images

Ovaj visoki funkcioner DSS-a je odbacio navode medija da je Memorandum o razumevanju, kojim je preuzet C-market, potpisao bilo ko iz vlade Vojislava Koštunice.

"Mi smo potpuno mirni i dobro je da je Slobodan Radulović konačno u Srbiji kako bi odgovorio na pitanja suda", rekao je Aligrudić novinarima i dodao da će se funkcioneri DSS odazvati eventualnom pozivu nadležnog državnog organa.

Mediji su proteklih dana pisali da bi Radulović mogao da iznese dokaze i dokumentaciju koja u slučaju C-marketa tereti i tadašnjeg premijera Koštunicu.

Aligrudić je podsetio da je Slobodan Radulović pod istragom od vremena kada je DSS bio na vlasti i da je postupak još tada pokrenut. "Kako objasniti istragu i ceo postupak koji je vođen od 2005. do 2013. u vreme kada DSS nije bio u vlasti?", rekao je Aligrudić.

Radulović, koji je 2006. pobegao iz Srbije, nakon optužbi da je oštetio C-market za 30 miliona evra, godinu dana kasnije je u pismu upućenom Savetu za borbu protiv korupcije naveo da je dogovor o prodaji C-marketa sklopljen "po nalogu" premijera Srbije Vojislava Koštunice.

U pismu, koje je objavilo nekoliko medija, on je trvdio da su Memorandum o razumevanju, pored njega, potpisali Beko i Mišković 19. avgusta 2005, na inicijativu Koštunice, čiji nalog mu je preneo tadašnji ministar policije Dragan Jočić tokom razgovora u njegovom kabinetu, kome su prisustvovali i sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov i šef UBPOK-a.

Odmah nakon završenog preuzimanja C-marketa, po dogovoru sa Koštunicom, Mišković i Beko su podelili veliki plen, koji se zvao C-market, vredan više od 300 miliona evra, a da pritom nisu ispoštovali nijednu tačku potpisanog Memoranduma, pisao je tada Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: