Spremni za oštrije sankcije Rusiji

SAD su spremne da pooštre sankcije protiv Rusije ukoliko se nastave akcije u Ukrajini kakve traju poslednjih nekoliko dana, izjavila je Samanta Pauer.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.04.2014.

18:25

Default images

Američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer je, gostujući na televiziji ABC, ocenila da poslednji događaji u Ukrajini "nose znake umešanosti Moskve", preneo je Rojters.

Pauer je odbacila navode da su napadi, koji su doveli do oružanih sukoba sa ukrajinskim specijalnim snagama, delo lokalnih narodnih milicija.

Ističući da je u pitanju profesionalna, koordinisana aktivnost, Pauerova je skrenula pažnju na to da se u svih šest-sedam gradova, u kojima su aktivne proruske snage, stvari odvijaju na putpuno isti način, što po njoj ukazuje na umešanost Moskve, preneo je AFP.

Ambasadorka je, kako navodi Rojters, istakla da sankcije koje je već uveo Vašington daju rezultata: ruska rublja je pala na nikad niži nivo, ruska berza zabeležila pad od 20 odsto, a investitori napuštaju tu zemlju.

"Predsednik je jasno stavio do znanja da se, zavisno od ponašanja Rusije, mogu doći na red sankcije u energetici, bankarstvu, rudarstvu, a ima dosta toga između", rekla je ona.

Prema tvrdnjama NATO, u istočnoj Ukraini operišu grupe, koje koriste rusko oružje i imaju uniforme bez oznaka - identične onima koje su ruske snage koristile osvajajući Krim.

Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a devet ranjeno u današnjim sukobima koji prete da ugroze planirane prve međunarodne pregovore o najtežoj krizi na relaciji Istok - Zapad od doba Hladnog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: