Nove sankcije iz EU u ponedeljak?

Šefovi diplomatija članica EU će u ponedeljak na sastanku u Luksemburgu proširiti listu osoba kojima je zabranjeno da putuju i raspolažu imovinom u EU.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

15:11

Default images

“Ministarski savet će proširiti evropske sankcije protiv pojedinaca koji su proneverili ukrajinske državne fondove”, kaže se u zvaničnoj najavi Evropske komisije uoči luksemburškog sastanka.

Visoki evropski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je danas agenciji Asošijated pres da će istom prilikom biti proširena i lista ruskih funkcionera za koje je uvedena ista mera.

Evropska unija je od početka krize na crnu listu stavila ukupno 16 ukrajinskih i 33 ruska funkcionera.

Ministri će u ponedeljak raspravljati i o dodatnim merama za stabilizaciju Ukrajine, kojoj se zbog nagomilanog duga Rusija sprema da obustavi isporuke gasa.

Na sastanku kojim će predsedavati visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, biće reči i o Siriji, Bosni i Hercegovini i Tunisu.

Već u utorak, u Luksemburg će doputovati i ministri odbrane zemalja članica, koji će razmatrati uticaj ukrajinske krize na zajedničku evropsku politiku odbrane i bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: