Nema osnova za izručenje Janukoviča

Glavno tužilaštvo Rusije saopštilo da nema osnova za razgovor o bilo kakvom izručenju svrgnutog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.04.2014.

11:20

Default images

Tužilaštvo kao razlog navodi da je "aktuelna vlast u Ukrajini nelegitimna".

"Janukovič je punopravni i legitimni predsednik a današnja vlast (u Ukajini) je po meni kao pravniku, pravnim jezikom, došla nezakonito, putem oružanog prevrata. Nema nikakvog osnova da rešavamo pitanje Janukovičeve ekstradicije", izjavio je glavni tužilac Rusije, Jurij Čajka, koji je danas doputovao u Simferopolj na Krimu.

"Janukovič je legitimni i zakonit predsednik i nije počinio krivična dela, dok za vlasti koje se sada nalaze u Ukrajini postoji masa pitanja. Gomila krivičnih dela koja su počinjena tokom tih dogadjaja", rekao je Čajka, a prenosi Itar-Tas s.

Ukrajinsko Glavno tužilaštvo je 28. februara saopštilo da pokreće proceduru za ekstradiciju Janukoviča Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: