"Bez traga ruske vojske u Ukrajini"

Rusija ne preduzima nikakve vojne aktivnosti na teritioriji Ukrajine, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.04.2014.

16:58

Default images

Prema njegovim rečima, Ukrajina je putem mreže OEBS-a za komunikaciju uputila poziv Holandiji da 10. aprila uputi svoje predstavnike u Kijev, radi pomoći u "otklanjanju zabrinutosti u vezi sa vojnom aktivnošću Ruske Federacije u zoni primene mera za jačanje poverenja i bezbednosti na teritoriji Ukrajine".

U pozivu se, rekao je Lukaševič, navodi da će oblast posete biti precizirana posle dolaska holandske grupe i može biti proširena.

"Želim da naglasim da na teritoriji Ukrajine Rusija ne sprovodi nikakve vojne aktivnosti. Zato, koliko god širili 'oblast posete', neće biti pronađeni njeni 'tragovi'", rekao je predstavnik ruskog MIP-a, dodajući da su to, između ostalog, potvrdili rezultati rada inspektorske grupe u kojoj su bili Danci, Nemci, Poljaci, Austrijanci i Šveđani, koji su posetili Ukrajinu od 20. marta do 2. aprila i bili u oblastima Harkova, Donjecka, Mariupolja, Nikolajeva i Odese.

"Očigledno su u Kijevu imali u vidu aktivnost Rusije na Krimu. Tamo se zaista uočava određena aktivnost u vezi sa ukrajinskom predajom brodova i tehnike inventarizacijom vojnih objekata", rekao je Lukaševič, dodajući da po završetku popisivanja neće biti prepreka za međunarodnu inspekciju na Krimu, ali će "odgovarajuće zahteve biti potrebno uputiti ne u Kijev, već u Moskvu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: