"Neophodna reforma policije"

Državni sekretar Vladimir Božović i šefica odeljenja za Srbiju u Generalnom direktoratu za proširenje EK Miriam Feran razgovorali su o važnosti reforme policije

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2014.

15:42

Default images

Državni sekretar Vladimir Božović i šefica odeljenja za Srbiju u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Miriam Feran razgovorali su danas o neophodnosti reforme policije donošenjem novog zakona o policiji, ali i jasnog i ekonomski održivog kadrovskog plana MUP-a.

Takođe, kako je na sastanku ocenjeno, potrebna je i stroga kontrole postupka javnih nabavki i trošenja budžetskih sredstava, saopšteno je iz MUP-a.

Na sastanki je istaknuto i da su prioriteti rada MUP-a borba protiv narkomanije i korupcije, sa jasno izgrađenim elementima jačanja mehanizama unutrašnje kontrole policije.

U tom smislu, kako se dodaje, bilo je reči i o pitanjima vizne liberalizacije i azila, a Božović je naveo šta je do sada preduzeto na tom planu i informisao o radu i problemima projektne grupe za izradu novog zakona o azilu.

Predstavnici Evropske komisije su ukazali na neophodnost dosledne primene evropskih standarda i zakonodavstva u oblasti unutrašnjih poslova u pogledu ispunjenja obaveza iz poglavlja 23. i 24.

Feran je ponudila ekspertsku i stručnu podršku MUP-u kako na izradi novog zakonodavstva koji će biti usaglašen sa evropskim, tako i na njegovoj doslednoj primeni i ispunjenju obaveza iz poglavlja 24.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: