Dobro za Rusiju, dobro i za Srbiju

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je danas u Kruševcu da očekuje dobru saradnju s novom Vladom Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2014.

10:54

Default images

Rusija i Srbija su uvek imale prijateljske odnose i što je dobro za Rusiju, to je dobro i za Srbiju i što je Rusija jača zemlja, to je Srbiji bolje, poručio je ruski ambasador u Kruševcu.

Upitan kakvu spoljnu politiku očekuje od buduće Vlade Srbije, Čepurin je podsetio da je nedavno imao sastanke sa predstavnicima vlasti u Srbiji i da će ih imati i narednih dana navodeći da očekuje dobru saradnju sa budućom Vladom.

Imali smo lepu saradnju i sa ovom Vladom i siguran sam da ćemo imati takvu saradnju i sa budućom Vladom”, rekao je Čepurin novinarima. On je naveo da saradnja izmedju dve zemlje ne zavisi uvek od ljudi već od gepolitičkih stvari.

Čepurin nije želeo da komentariše pisanje stranih medija o ugroženosti izgradnje Južnog toka. “Nećemo razmatrati takva globalna pitanja, tema je Kruševac“, prokomentarisao je Čepurin.

Tokom svoje prve posete Kruševcu, Čepurin je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem i rukovodstvom grada razgovarao o politici, razvoju zemalja i vezama koje postoje između Srbije i Rusije.

"Naglasili smo da imamo odredjeno iskustvo u saradnji, ali mi ne živimo u prošlosti nego u budućnosti, i imamo lepu budućnost“ – rekao je Ccepurin.

On je izrazio nadu da će u sadašnjosti sa lokalnim vlastima pronaći način saradnje, a mogućnosti postoje u oblastima gradjevinarstva, poljoprivrede, energetike i kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: