"Saboteri odbrane biće otpušteni"

Arsen Avakov, koga je Vrhovna rada imenovala za ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, rekao da će više od 30 odsto pripadnika harkovske milicije biti otpušteno

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

15:57

Default images

Arsen Avakov, koga je Vrhovna rada imenovala za ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, izjavio je danas na brifingu da će više od 30 odsto pripadnika harkovske milicije biti otpušteno, prenele su RIA Novosti.

"Čitava harkovska milicija će biti proverena. Juče sam konstatovao da veliki broj pripadnika milicije nije toliko služio domovini koliko je sabotirao odbranu. Mislim da će znatno više od 30 odsto harkovske milicije biti otpušteno i da će biti dovedeni drugi ljudi", rekao je Avakov.

Demonstracije pristalica federalizacije pod ruskim zastavama se u protekla dva dana održavaju u istočnom delu Ukrajine, u Donjecku, Harkovu i Lugansku, a njihovi učesnici zahtevaju održavanje referenduma o statusu svojih regiona.

Od marta se protestne akcije održavaju u Ukrajini svakog vikenda, a njihovi učesnici ne priznaju legitimnnost novih gubernatora imenovanih posle svrgavanja predsednika Janukoviča i zahtevaju federalizaciju zemlje.

U ponedeljak su pristalice federalizacije u Harkovu i Donjecku proglasili formiranje Harkovske i Donjecke narodne republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: